sigla-INTERLOG-01sigla-INTERLOG-01sigla-INTERLOG-01sigla-INTERLOG-01
  • ➡ Despre proiect
  • ➡ Înscriere cursuri
  • ➡ Evenimente
  • ➡ Contact
Egalitatea dintre cetateni este un drept garantat prin Constitutia Romaniei. Aceasta prevede drepturi egale pentru toti romanii indiferent de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, apartenenta politica, venit sau origine sociala. Acelasi act normativ prevede egalitatea cetatenilor in fata legii si a autoritatilor, fara privilegii si fara discriminare. Pe langa Constitutie, exista si alte acte normative, in care este prevazuta egalitatea atat in fata legii, cat si la locul de munca. Cadrul legal al discriminarii a fost stabilit initial prin Ordonanta de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Potrivit acestui act normativ, orice cetatean are dreptul la munca, la conditii de munca echitabile si satisfacatoare, la un salariu egal pentru munca egala si la o remuneratie echitabila si satisfacatoare.
13/09/2021
Participantii la cursul de Competente Digitale au avut ocazia sa experimenteze tehnici moderne cu aplicatii din Realitate Virtuala la Pensiunea Dealul cu Melci din Vidra, jud. alba.
21/09/2021

La locul de munca pot sa apara urmatoarele tipuri de discriminare: Hartuire – atunci cand o persoana manifesta un comportament nedorit, bazat pe criterii de discriminare, asupra unei alte persoane, iar aceasta lezeaza demnitatea, creeaza un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau jignitor; Hartuire sexuala – atunci cand o persoana manifesta un comportament bazat pe criterii de discriminare, (cu conotatii sexuale), exprimat fizic, verbal sau nonverbal, avand drept scop lezarea demnitatii, crearea unui mediu de intimidare, degradant sau umilitor; Victimizarea – este definita, potrivit articolul nr. 5 , alineatul nr. (7) din Codul Muncii, drept orice tratament advers, venit ca reactie la o plangere sau actiune in justitie cu privire la incalcarea principiului tratamentului egal si al nediscriminarii. Aceasta prevedere vine in apararea salariatului care doreste sa isi apere drepturile de egalitate conferite prin lege. Discriminarea prin asociere – este reglementata prin articolul nr. 5, alineatul nr. (6) din Codul Muncii si consta in orice actiune sau fapta de discriminare savarsita asupra unei persoane care, desi nu face parte dintr-o categorie identificata prin criteriile de discriminare de sex, cetatenie, limba etc., este asociata sau prezumata a fi asociata cu una sau mai multe persoane apartinand acestei categorii de persoane.

Share
0

Related posts

07/03/2023

În cadrul proiectului ”Angajații competitivi prin Formare Continua” in perioada 11 ianuarie-15 martie se desfășoară cursul de Lucrator comercial de la Vulcan județul Hunedoara.


Read more
25/01/2023

În cadrul proiectului ”Angajații competitivi prin Formare Continua” in perioada 05 ianuarie-16 februarie se desfășoară cursul de Operator la fabricarea mezelurilor de la Deva județul Hunedoara.


Read more
21/12/2022

In data de 21 decembrie 2022 a avut loc la Deva, jud. Hunedoara examenul scris la cursul de ”Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere ” , organizat in cadrul proiectului Angajați Competitivi prin Formare Continua, ID 135262.


Read more

INTERLOG COM SRL

str. Cuza Vodă nr. 11

Brad, Hunedoara

CONTACT

0254.606.040

office@interlog.ro

WWW.FONDURI-UE.RO

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

© 2021 Angajați Competitivi prin Formare Continuă

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României